Ženská cykličnost a menstruace

Uvědomuj si své vnitřní ženy

Během menstruačního cyklu si zvědomuj, která žena v tobě zrovna je.

Zkus vědomě využít její schopnosti a uvědomit si její nedostatky.

Pokud máš problémy s menstruací, máš ji bolestivou, udělej si "svůj velký den" Rituál Menarche.

Začínáme krásným tématem ženská cykličnost. Aby jsi se lépe přijala, je dobré porozumět tomu, proč se jsi jeden den v klidu a pohodě a druhý vybouchneš.


Příroda vše zařídila velmi moudře. Během menstruačním cyklu se v nás vystřídají 4 úžasné ženy, z nichž každá může být velmi odlišná. Když se v sobě tyto ženy naučíš rozpoznávat, bude to pro tebe velká úleva, protože se na sebe můžeš konečně přestat zlobit za spoustu věcí :-). Proč se jednou chováš tak a podruhé jinak. Proč máš někdy trpělivosti na rozdávání a někdy vybouchneš na první dobrou. Proč máš někdy spoustu energie a jindy jsi unavená. Proč ti to jednou skvěle myslí a jindy jsi "mimo". Prostě za to, že jsi nádherně proměnlivá.  

Pochopení a přijetí ženské cykličnosti ti může přinést ohromný posun. Pomůže ti přijmout sebe samotnou. Bude se ti hodit v rodičovství, v práci, v partnerství, napříč všemi tématy a aspekty tvého života.

S cykličností souvisí naše menstruace. Často ji bereme jako něco nepříjemného, nečistého, bolestivého, ale menstruace je obrovský dar.

  • Díky ní můžeme plodit děti.
  • Menstruace je symbolem obnovy.
  • Přináší nám silnou intuici a vhledy.
  • Životodárná menstruační krev obsahuje kódy tvoření, osahuje živiny. Některé kmeny uctívaly menstruaci jako posvátnou a léčivou.
  • Vede nás zpátky k našemu tělu, na které občas zapomínáme, a učí nás, jak s ním komunikovat.


Mluvené slovo - Ženská cykličnost


Mluvené slovo - Rituál Menarche

Rituál první menstruace. Poslechni si, jak je důležité přijmout svou menstruaci. To, jak jsi menstruaci přijala a jak ji bereš, ovlivňuje tvůj život, tvé ženství. Má to ohromný význam v tvém životě. Oslava Menarche je nádherným zážitkem, který spojuje a prohlubuje vtah k tvému tělu.

Jeho účinky můžeš prožít i zpětně v dospělosti sama, se svou dcerou nebo kamarádkou. Otevři se ještě více svému ženství a udělej si "svůj" den. Přeměň se z dívky v ženu.

Jsi proměnlivá :-). Přijmi všechny své ženy, navaž s nimi hluboký kontakt a užívej si s každou její jedinečnost!

Dokončit a pokračovat