Energie a čakry

Harmonizuj a energetizuj své čakry a energetická těla

Meditací na čištění čaker.

Pobytem v přírodě.

Očistnou koupelí se solí.

Vykuřovadlem (bílá šalvěj, santalové dřevo, aj.).


Energetická očista ti pomůže se navrátit do své rovnováhy, do psychické a fyzické pohody.

Posvátná životní energie neboli sexuální energie, je naše životní síla. Je to zhuštěná esence čisté tvořivé síly, je to ta nejčistší božská energie bezpodmínečné lásky a soucitu. Je umístěna v našem lůnu, na konci kostrče a čeká na probuzení.

Během staletí v nás byla tato posvátná sexuální energie záměrně tlumena. Byla uzamykána tím, že se v nás různé kultury snažily záměrně vyvolat stud, odsouzení, emoční zranění, sexuální trauma a podobně. Ovlivnilo nás také prostředí, ve kterém jsme vyrůstali. Museli jsme se naučit svou posvátnou životní energii tlumit. Potlačit své pravé já, svou jedinečnost.

Aby energie v nás mohla volně proudit, pomáhají jí k tomu čakry v našem těle. Abychom ve svém těle a čakrách rozproudili životní energii, musíme mít otevřenou a aktivovanou první, kořenovou čakru. Posvátnou sexuální energii pak můžeme vědomě posílat do celého těla a otevírat a aktivovat všechny ostatní čakry. Tato posvátná sexuální energie pak aktivuje vyšší úrovně energií, vibrací a vědomí.


Pokud jsou tvé čakry ve správné rovnováze...

životní energie v tobě proudí volně

jsi zdravější, méně náchylná k nemocem

máš lepší imunitní systém

máš víc energie

jsi pozitivnější

jsi ve fyzické i psychické rovnováze

...


Pokud jsou čakry v nerovnováze...

brání toku životní energie v tobě

tvé čakry zpomalí svou činnost a energie začne proudit pomalu nebo úplně stagnuje

dostáváš se do fyzické a psychické nerovnováhy

můžeš zažívat pocity nedostatku v jakékoli oblasti svého života - zdraví, vztahy, finance...


Když se ponoříš hluboko do svého těla a uvolníš emoční, energetické a fyzické bloky, které brání volnému proudění tvé životní síly, stane se něco nádherného. Probudí se tvé pravé já, tvá vnitřní síla, ženskost, živost, divokost, smyslnost, svoboda... napojíš se na svou vnitřní moudrost, budeš spokojená a zářit štěstím.


Energii můžeš cítit...


Vyzkoušej si, jak jednoduše můžeš energii cítit, jak reaguje a jak ji ovlivňují tvá slova, myšlenky a emoce.


Aktivuj své ruce tak, že promneš dlaně nebo palci promačkej středy svých dlaní.

Přilož špičku jazyka na patro. Uzavřeš tak energetický tok ve svém těle.

Zavři oči a párkrát se vědomě nadechni a vydechni.

Dej ruce cca 10 cm od sebe a soustřeďte se na to, co cítíš mezi svými dlaněmi.

Začni ruce pozvolna přibližovat a oddalovat. Na nic nemysli, jen se soustřeďte na pocit ve svých dlaních. Můžeš cítit takový tlak, pružení, teplo, jemné chvění apod.


Energetické tělo reaguje na všechna tvá slova, myšlenky a emoce. Když se zlobíš nebo máš negativní myšlenky, energie ve tvém těle výrazně poklesne a naopak pokud jsi pozitivní a prožíváš pozitivní emoce energie se výrazně zvýší. Vyzkoušej si to :-).

Teď pomysli na nějakou negativní emoci, např. zloba, nenávist, vztek… a 3x ji zopakuj. Vyslov ji nahlas nebo na ni jen pomysli.

Výborně. Teď zkus znovu procítit energii ve svých dlaních.

Energie ve tvém těle výrazně poklesla. Buď ji vůbec neucítíš nebo jen velmi málo. Bude se ti zdát taková "hustší, těžší nebo žádnou".


Teď pomysli na nějakou pozitivní emoci, např. láska, radost, štěstí ... a 3x ji zopakuj.

Zkus opět procítit energii ve svých dlaních.

Energie ve tvém těle se výrazně zvýšila. Ucítíš ji "jemnější, větší, silnější".


Energie má také tendenci přecházet z člověka, který ji má hodně, na člověka, který ji má málo. Určitě už jsi se někdy setkala s člověkem, kdy jsi se po chvíli cítila nabitá a plná elánu, nebo naopak ti energii někdo "vysál" a ty jsi se cítila unavená a bez energie. Dělej si energetickou ochranu svého těla a pravidelné čištění od nízkých, nežádoucích energií. Je důležité dávat svému energetickému tělu stejnou péči jako fyzickému.

Na mých stránkách www.veronikafraitova.cz si můžeš stáhnout vedenou meditaci - Večerní očista těla i duše.

Rychlé načerpání energie


Pokud jsi unavená a cítíš, že máš málo energie, můžeš si ji jednoduše rychle "dobít". Udělej si jednoduché dýchání, při kterém absorbuješ velké množství energie a během chvilinky se budeš cítit mnohem lépe. Dělej to na čerstvém vzduchu nebo si otevři okno.

  1. Přilož jazyk na patro a pomalu se nadechni do břicha a na malou chvíli zadrž dech (cca 5-7 vteřin).
  2. Pomalu vydechni a než se znovu nadechneš, tak opět zadrž dech (cca 5-7 vteřin).
  3. Celé pomalé dýchání do břicha se zadržováním dechu po nádechu a výdechu párkrát (3-7x) zopakuj.

A to je všechno :-). Velmi jednoduchá technika, po které se budeš cítit jako "nová". Opakuj to a dělej tolikrát, aby se ti nemotala hlava. Vnímej a poslouchej své tělo. Stačí opravdu párkrát.

Mluvené slovo - životní energie a čakry

Poslechni si teď pár slov o čakrách a energii.

❤️🧡💛💚💙💜

Meditace na Čištění čaker


Meditaci můžeš poslouchat kdykoli, kolikrát budeš chtít. Můžeš ji klidně poslouchat pravidelně a vědomě čistit a harmonizovat své čakry. Při meditaci probíhá vědomé čištění a harmonizace čaker, což umožní životní energii ve tvém těle volně proudit. Vědomě se při správném uvolnění soustředí na jednotlivé čakry a napomáhá k jejich správnému fungování.


Meditace má velmi silný účinek ve spojení s pokladem "léčivé" hudby na frekvenci lásky 432 Hz. (Autorem hudby je Bc. Aleš Chovaneček - jeho hudbu si můžeš poslechnout ZDE)

Meditace má umocněné účinky podkladem hudby, která ji doprovází. Je laděna na frekvenci lásky 432 Hz, což má na tělo i mysl úžasný účinek. Hudba laděná na frekvenci 432 Hz je známá jako léčivá hudba. Spojuje nás s naším vědomím, zklidňuje a uvolňuje napětí, ulevuje od stresu. Uvolňuje uložené emoce působením frekvencí na naše tělo i těla energetická. Vibruje na principech přirozených vln posvátné geometrie. Každá čakra souzní s určitým hudebním tónem. Konkrétní tón harmonizuje a otevírá čakru k silnějšímu energetickému proudu. Pomáhá upravit disharmonii a nesoulad. Meditační podklad je veden v harmonii jednoho konkrétního akordu, který se stahuje k určité čakře. 



Zkus začít vnímat svou energii. Jak se cítíš? Zkus začít vnímat energie ostatních. Jak se cítíš s konkrétním člověkem? Jsi po setkání nabitá nebo unavená?...

Dokončit a pokračovat