Deníček sebelásky

Jupíííí, začínáme :-)


Taky už se tak těšíš? Já moc! Z celého srdce si přeji, aby ti tento kurz pomohl k tvé sebelásce, sebehodnotě a sebepřijetí. Abys otevřela své srdce a začala žít svůj život v lásce a láskyplných vztazích.

Abys mohla žít svůj život v lásce, musíš mít otevřené své srdce. Během života si okolo svého srdce postupně stavíš hradbu. Cokoli tě v životě citově zasáhlo vystavilo kousek zdi, okolo tvého srdce. Postupnou prací na sobě můžeš znovu probudit, otevřít a aktivovat své srdce. Probudit v sobě lásku, radost, štěstí...

Rady a typy - 21 typů k SEBELÁSCE


Nejdřív ti dám pár typů, jak se můžeš každodenné věnovat sama sobě. Co pro sebe můžeš udělat.

Je velmi důležité, abys každý den věnovala alespoň chvilinku sama sobě. Aby sis dopřála něco, co tě potěší, udělá ti radost. Stačí opravdu pár minut. Nezapomínej na sebe, jsi nejdůležitější! Uvidíš, jaké změny to udělá ve tvém životě. Pokaždé když pro sebe něco uděláš, budeš se cítit skvěle :-).


Kup si nějaký hezký blok a začni si psát svůj DENÍČEK. Na první stranu si napiš svůj záměr. Napiš si alespoň 5 věcí, které chceš, aby se ve tvém životě změnily. Uvědom si nakolik se teď miluješ, jaká je tvá sebeláska. Napiš na první stranu číslo od 1 do 10. Jednička je nemiluji se vůbec a desítka je miluji se taková jaká jsem.

Každý den si zaznamenávej, co jsi prosebe udělala, jak jsi se cítila, co ti udělalo radost. Piš si myšlenky, které k tobě budou během kruzu přicházet. Zapisuj si, jak se měníš, co se ve tvém životě mění. Jak se mění tvá sebeláska, sebeúcta, sebehodnota.

Na konci kurzu se podívej, co se ti splnilo. Jak jsi se dokázala změnit a posunout ve svém životě. Jak bys ohodnotila svou sebelásku od 1 do 10.


Náš mozek si za 21 dní dokáže vytvořit návyk. Když si odedneška začneš každý den dopřávat svou láskyplnou pozornost, vytvoříš si takový Rituál Sebelásky a velmi pozitivně se to odrazí ve tvém životě, ve tvých vztazích.


Mám pro tebe 21 typů, jak si můžeš věnovat lásku, péči a pozornost. Postupně můžeš udělat všechny nebo si vymysli jakoukoli svou aktivitu, která ti udělá radost. Je to jen na tobě a v kreativitě se meze nekladou :-). Každá z nás jsme jiná, každá z nás máme ráda jiné věci a jiné věci nám udělají radost. Zkrátka si "jen" dělej radost každičký den. Čím víc budeš šťastná a spokojená, tím víc se tvá radost a štěstí bude odrážet ve tvém životě.


  1. Kup si deníček - zajdi si do obchodu a kup si deníček sebelásky. Zapiš si do něj svůj záměr a vše výše uvedené.
  2. Procházka do přírody - příroda je vynikající místo na očištění a získání nové energie. Procházka pomůže nejen tvému fyzickému tělu, ale vyčistíš i své energetické tělo a nabiješ se novou energií.
  3. Vana se solí - sůl má velmi očistný účinek. Dej si do vody kilo, pul kila soli a cca 20 minut se nech energeticky očistit. Můžeš si okolo vany dát svíčky, nějaké přírodní aroma a plně si to užít. Tuto očistnou techniku ti doporučuji dělat kdykoli se budeš cítit energeticky zahlcena a nebudeš ve své kůži.
  4. Meditace - v kurzu tě čeká spoustu meditací :-)
  5. Dýchej - dýchací Wim Hofova metoda - najdeš ji na youtube. Velmi doporučuji toto dýchací cvičení. Když se ti bude líbit, můžeš ho provádět každý den. Zlepšuje tvou imunitu a spoustu dalších věcí.
  6. Masáž - zajdi si na masáž nebo si ji dopřejte s partnerem.
  7. Přečti si knížku - kup si nějakou hezkou knížku. Třeba od Lousie L. Hay Miluj svůj život.
  8. Objímej se, hlaď se - v kurzu jsem pro tebe připravila prožitkovou meditaci Probuzení těla jemnými dotyky. Dotýkej se svého těla každý den, hlaď se, chval se, objímej se.
  9. Dej si rande s kámoškou - udělej si hezkou chvíli s kamarádkou nebo s někým z rodiny. Zajděte na skleničku, na kávu, na večeři.
  10. Dej si rande jen sama se sebou - dej si rande jen sama se sebou. Uprav se, vezmi si něco hezkého na sebe a jdi jen tak ven. Užívej si svou krásu, nech ji zářit do celého světa.
  11. Zacvič si, protáhni se - zacvič si jógu nebo se jen protáhni pár cviky. Pošli do svého těla pár endorfinů.
  12. Vyčisti energie Vykuřovadlo a vyčisti své energie i energie prosotru - Kup si vykuřovadlo a vyčisti své energie i energie prostoru ve tvém bytě, domě. Můžu ti doporučit třeba santalové dřevo nebo bílou šalvěj. Mají velmi účinný očistný efekt.
  13. Nic nedělej, jen odpočívej a relaxuj - je důležité umět se zastavit a nic nedělat. Tvé tělo i duše potřebuje nabrat sílu. "Proflákej" se dnešním dnem, jak to půjde :-).
  14. Kup si něco hezkého - udělej si radost a kup si něco hezkého. Kup si nějaký dáreček, talisman, něco hezkého na sebe. Něco, co ti udělá radost.
  15. Udělej radost někomu jinému - udělat radost někomu jinému, udělá nakonec největší rodost tobě samé :-).
  16. Sportuj - Jdi si zasportovat. Můžeš jít běhat, jezdit na kole, jít si zaplavat, zahrát si tenis, bruslit...
  17. Věnuj pozornost svému tělu - vezmi si přírodní olejíček a namasíruj si sama plosky rukou a nohou. Jsou tam všechny naše orgány, které aktivuješ, probudíš, prokrvíš.
  18. Věnuj pozornost obličeji a vlasům - udělej si masku na vlasy, na obličej nebo nějaký peeling. Dopřej svému tělu péči, prozáři ho.
  19. Pusť si oblíbený film - udělej si zdravý obložený talíř, dej si víno a pusť si svůj oblíbený film, který ti zvedne náladu a udělá radost.
  20. Masáž prsou - tvá prsa jsou prodloužením tvého srdce a je důlžité jim věnovat svou pozornost, dotyk, lásku. Vezmi si přírodní olejíček a udělej si masáž prsou.
  21. Zazpívej si - hudba je lék, pusť si oblíbenou kapelu a z plných plic si zazpívej.



Dokončit a pokračovat