Láska k tělu

Miluji své tělo

Víš, jaké to je, nemít ráda svoje tělo? Víš, jaké to je, když se díváš do zrcadla a kritizuješ se? Máš komplexy, zahaluješ se? Koukáš na ostatní ženy a poměřuješ se s nimi, jestli jsou krásnější než ty? Pomlouváš je, aby ses cítila alespoň trochu líp?

Láska k tvému tělu tohle všechno změní. Začni milovat své tělo, skamaraď se s ním, probouzej ho svou péčí, láskou a jemnými dotyky.


Podívej se na sebe pohledem plným lásky. Máš krásné tělo. Dívej se na sebe nahá před zrcadlem v celé své kráse. Dívej se na každou část svého těla. Tvé tělo je dar, je ti plně a s láskou oddané a slouží ti, jak nejlépe dovede. Naslouchá tvým slovům, myšlenkám, pocitům a plní tvá přání. Je důležité, abys přijala a milovala každou část svého těla. Je to soubor mnoha buněk, které žijí ve společné symbióze. Každá buňka má svou jedinečnou funkci. Tvé tělo zvládá spoustu věcí úplně samo bez toho, aniž bys mu dala nějaké pokyny. Odměň se mu svou láskou a péčí.


Zrcadlo, řekni mi...


Skvělým pomocníkem na tvé cestě k sebelásce je zrcadlo.

Co tě napadne, když se na sebe podíváš do zrcadla? Pravděpodobně, jako spousta žen, se zaplavuješ krtitikou. Vidíš a vnímáš především své nedostatky. Vrásky, pupínky, úzké rty, malé oči...

Je na čase, abys toto vnímání otočila a zaměřila se na své pozitivní stránky. Vždy, když se na sebe podíváš do zrcadla, pochval se. Všímej si toho, co je na tobě krásného. Máš nádherný úsměv. Krásné husté vlasy. Vrásky smíchu okolo očí...

Nedovol starým myšlenkám a kritickým vzorcům smýšlení vůbec vyjít na povrch. Hned v začátku je utni a pošli je doháje. Od srdce jim řekní NE! Tak to není! Já jsem nádherná! Mám krásné ... doplň všechno, co uvidíš. Ty ovládáš své myšlenky ne ony tebe.

Ze začátku bude tvůj vnitřní kritik vyskakovat často, ale uvidíš, že když mu nedáš prostor, zmlkne.


Vezmi si zrcadlo a podívej se na sebe novýma očima.

Co je na tobě hezkého? Co se ti na sobě líbí?

Vždy se na sebe před zrcadlem usmívej. Pochval se! Povzbuď se! Pohlaď se! Věnuj si lásku, péči a pozornost. Zahrň se lichotkami. Řekni si, že ti to dnes moc sluší, že jsi krásná.


Pokud je nějaké místo na tvém těle, které ti nepůjde přijmout jako krásné, jen ho přijmi. Uvědom si, že i toto místo na tvém těle si zaslouží tvou lásku, péči a pozornost. Jak by bylo tobě, kdyby jsi byla vyčleněna ze společnosti jen proto, že se nelíbíš někomu, koho bezpodmínečně miluješ. Tvé tělo tě miluje. Probíhá v něm mnoho procesů o které se nemusíš vůbec starat. Dělá to nejlepší co umí, aby jsi se cítila dobře a byla jsi zdravá. Pohlaď i toto místo, ujisti ho, ubezpeči, že ho přijímáš takové jaké je. Omluv se mu. To nevadí, že není dokonalé. Kdo určuje co je a co není dokonalé. Pro tebe může začít být dokonalé hned. Jakmile mu dáš svou lásku a přijmeš ho, začneš na toto místo koukat úplně jinak. S láskou ve svém srdci.


Povídej si a ptej se... Divila by ses, co vše je ukryté v obraze, který v zrcadle vidíš :-). Kolik odpovědí tam můžeš najít. Stoupni si před zrcadlo a zeptej se sama sebe na nějakou otázku.

Například... Proč se nemám ráda? Proč nejsem šťastná? Proč jsem zrovna teď smutná? Proč jsem silná?

Budeš velmi překvapená, jakou odpověď dostaneš. Jak rychle a jednoduše k tobě odpověď přijde. Mluv se sebou jako s někým druhým. Když se dokážeš odporostit od svých pocitů, dokážeš snáz sama sobě poradit a najít novou cestu.

Mluv se sebou jako se svou nejlepší přítelkyní. Zeptej se, počkej na odpověď. Buď k sobě chápavá, tolerantní, láskyplná.

Toto cvičení má velkou sílu a doporučuji ti tuto praktiku dělat neustále :-).

Meditace miluji své tělo


Prohlížej si své tělo, dívej se na něj s největší láskou a přijetím.

Dokončit a pokračovat